اشتراک در شست منطقه‌ای در باره‌ی افغانستان در دوحه

Image Here
21 - اسد - 1400

دکتور عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی بعد از ظهر امروز (پنجشنبه ۱۲ آگست ۲۰۲۱) در نشست منطقه‌ای در باره‌ی افغانستان در دوحه به اشتراک کشورهای تاجیکستان، هندوستان، ترکیه، ترکمنستان، قطر، امریکا و جرمنی، ناروی و سازمان ملل متحد، به نمایندگی از جمهوری اسلامی افغانستان و شورای عالی مصالحه‌ی ملی اشتراک و سخنرانی کرد.

رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی در صحبت‌های خود ضمن کمک و توجه همسایگان به قضیه افغانستان و تلاش‌های آنها در راستای صلح در کشور به ویژه در مرحله‌ی کنونی قدردانی کرد. رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی گفت: در سه روز گذشته بحث جانب حکومت افغانستان پیرامون صلح و توافق روی نقشه‌ی راه برای دست‌یافتن به آن متمرکز بود، اما به رغم اراده‌ی صلح از سوی ما، طالبان برای دست‌یافتن به صلح نه از خود اراده‌ی جدی نشان می‌دهند و نه هم دیدگاه‌ خویش را در باره‌ی نقشه‌ی راه ارایه می‌کنند.

چنان‌که در صحبت‌های این مجلس مطرح گردید، باید تصریح گردد که مشکل افغانستان راه حل نظامی ندارد و طرف باید پیامد اصرار بر حل نظامی را بداند. حوادث در افغانستان به سرعت شکل می‌گیرند و اگر سریع اقدام نکنیم شاید حوادث از تلاش‌های ما در اینجا پیشی‌گیرند.

جانب ما در بحث‌های روزهای قبل روی سه موضوع اساسی تمرکز نمودیم: ۱) اعتمادسازی، ۲) آتش بس و ۳) نقشه‌ی راه برای صلح.

اعضای تراویکا در مورد بحث روی این موضوعات بصورت هم‌زمان نظر مشترک داشتند و قرار بر این شد که بحث روی تمام این موضوعات به صورت مشترک آغاز گردد. اعضای تراویکا گفتند اگر روی این موضوعات توافق صورت گیرد در تطبیق آن همکاری می‌نمایند.

دکتور عبدالله عبدالله در بخش دیگر از صحبت‌های خود گفت: اعضای تراویکا در صحبت‌های خود تصریح کردند که امارت یا برگشت امارت برای آنان دیگر قابل قبول نیست. در بحث میانجی‌گری نیز توافق‌های صورت گرفت.

دکتور عبدالله عبدالله در بخش دیگر از صحبت‌های خود گفت: وضعیت در افغانستان بحرانی است. مناطق به سرعت دست به دست می‌شوند و دستاوردهای بیست‌سال گذشته‌ی مردم افغانستان در حال نابودی قراردارد. تهدید کنونی برای صلح و امنیت منطقه جدی است. برای مقابله با این تهدید ما خواهان وحدت مردم افغانستان و توجه جدی جامعه‌ی جهانی هستیم. ما می‌خواهیم هرچه عاجل برای ارزیابی وضعیت در افغانستان جلسه شورای امنیت سازمان ملل دایر گردد.

اشتراک کنندگان این نشست مخالفت شدید خویش را مبنی بر تسخیر مناطق از طریق نظامی اعلام نموده و تاکید نمودند تصاحب قدرت از راه زور مشروعیت ندارد و قابل قبول به جامعه جهانی نمی‌باشد.