
شورشیان یا همان مخالفین سیاسی رییس جمهور بار دیگر در شهرستان جرم از توابع ولایت بدخشان، جنایت دیگری آفریندن و صفحه ی سیاه دیگری بر پرونده ننگین خود باز گردند. چنانچه اخبار به دست آمده حکایت از آن دارد که عده ای از سربازان غیور این سرزمین به صورت ناجوانمرانه ای به شهادت رسیدند. به گزارش خبرگزاری ها جمعه 21 فروردین / حمل سال جاری طالبان به پایگاه های نیروهای امنیتی کشور حمله کرده، تعدادی از سربازان را قتل رسانیده و تعداد دیگری را با خود برده اند. گل محمد بیدار، معاون والی بدخشان دو روز بعد از حادثه به بیبیسی گفته است که آمار تلفات نشان میدهد که هشت عضو ارتش کشته و ده سرباز دیگر زخمی شدهاند. آقای بیدار گفت که دست کم ۱۲ عضو دیگر ارتش ملی ناپدید شدهاند که شاید مشغول جنگ باشند یا در روستاها پنهان شده باشند و یا هم به اسارت مخالفان مسلح درآمده باشند. او افزود که نیروهای امنیتی افغان نیز به مخالفان مسلح تلفات سنگینی وارد کرده و دست کم هجده شورشی را کشته و پانزده نفر از آنها را زخمی کردهاند. به گفته ی وی در جریان نبرد، آنتنهای مخابراتی هم تخریب شده و تماس با محل برقرار نیست. معاون والی بدخشان میگوید که کمبود مهمات و نبود نیروی کمکی از دلایل تلفات نظامیان افغان است. در همین حال عبدالله ناجی نظری، رئیس شورای ولایتی بدخشان میگوید که بیش از بیست سرباز افغان کشته شده که تعدادی از آنها را طالبان سر بریدهاند.گروه طالبان ادعا کرده که ۴۹ مامور پلیس و ارتش افغانستان در این درگیری ها کشته شدهاند.
بعد نشر اخبار تلفات سربازان کشور و واکنش هم وطنان مان نسبت به این موضوع در رسانه های کشور کمسیون های دفاعی و امنیتی مجلس شورای ملی مسئولین ارگان های امنیتی؛ نورالحق علومی وزیر داخله/کشور، رحمت الله نبیل رئیس اداره امنیت ملی و شیر محمد کریمی رئیس ستاد ارتش را فراخواندند. در این جلسه که رئیسان شماری از کمیسیونهای هیجدهگانه مجلس نمایندگان هم حضور داشتند، نمایندگان از این مقامها خواستند که یا به مشکلات نا امنی به گونه درست رسیدگی کنند یا استعفا دهند.
شیر محمد کریمی عوامل به دام افتادن نیروهای امنیتی در ولایت بدخشان را توضیح داد و گفت: "حدود ۲۵۰ نفر در لباس سیاه در تاریکی شب، هنگام تبدیلی محافظ بر پاسگاه حمله میکنند، محافظ کشته میشود، پاسگاه را تصرف میکنند و از آنجا بر پاسگاههای دیگر تیراندازی را آغاز میکنند." رئیس ستاد ارتش افزود: "در این منطقه مردم با ما همکاری ندارند، بلکه با مخالفان همکاری دارند. شاید تحت فشار باشند یا نمیخواهند همکاری کنند." آقای کریمی همچنین گفت "نکته اساسی در مدیریت و فرماندهی واحدهای ارتش در ولسوالی "جرم" است. به گفته او، فرمانده واحد ارتش در زمان حمله طالبان در مقر فرماندهی نبود. او افزود که تحقیقات درباره "عوامل اساسی ضعف" نیروهای امنیتی در بدخشان ادامه دارد و با افرادی که مسئول تشخیص داده شوند، مطابق قانون برخورد خواهد شد. برخی نمایندگان بدخشان در مجلس اما با این اظهارات رئیس ستاد ارتش، به این حرف او که گفت مردم با نیروهای امنیتی همکاری نمیکنند، موافق نیستند. نمایندگان ولایتهای شمالی در پارلمان از گسترش نفوذ شورشیان در این ولایت ها به شدت ابراز نگرانی کردند.
نور الحق علومی، وزیر داخله افغانستان در واکنش به این نگرانیها گفت که برای انجام عملیات در ولایتهای شمال آمادگی میگیرد.
آقای علومی افزود که برنامه های عملیاتی در ولایت های شمالی و شمال شرقی فاریاب، قندوز، بدخشان، تخار به زودی اجرا خواهد شد. با این حال، اظهارات مقامهای امنیتی و دفاعی قناعت اکثریت نشست فوقالعاده کمیسیونهای مجلس نمایندگان را فراهم نکرد و در بخشی از گفتگوها اقبال صافی نماینده ولایت کاپیسا در مجلس با لحن تندی اشرف غنی رئیس جمهوری را متهم به "معامله" با گروه دولت اسلامی، معروف به داعش کرد.آقای صافی از آقای غنی خواست که استعفا بدهد، چرا که به گفته او نتوانسته از فرزندان مردم دفاع کند و در زمان ریاست جمهوری او نفوذ گروه داعش در کشور گسترش یافته است.گفتوگوها در این نشست چند ساعته در فضای پرتنشی ادامه یافت و در نهایت عبدالرئوف ابراهیمی رئیس مجلس نمایندگان از آقای علومی، نبیل و کریمی خواست که در جلسه سری "واقعیت" را به نمایندگان بگویند.
چند روز بعد از فرا خوانده شدن مسئولین ارگان های امنیتی بر خلاف آنچه که آنها در رابطه به کشتار سربازان برای وکلای مجلس اظهار کرده بودند، مطالب دیگری از سوی مردم محل به نشر رسید، بعضی از شهروندان بدخشانی که در ساحه بوده اند مدعی شده اند که سربازان در پایگاه های شان ابتدا مسموم شده اند و سپس طالبان با هماهنگی ستون پنجم خود در داخل نیروهای ارتش اقدام به خلع سلاح و سپس اقدام به قتل این سربازان نمودند. در پایان آن ها برای رد گم کردن چند ساعت فیر هوایی کرده اند. این شهروندان مدعی شده اند که هیچ طالبی به قتل نرسیده ، اگر چنین است پس جنازه های آن ها کجاست؟ تناقض گویی در رابطه به این حادثه شک و گمان هایی را در بین هموطنان مان ایجاد کرده است که گویا مسئولین واقعیت ها را از مردم پنهان نگهمیدارند. این مسئله دور از ذهن نیست که طالبان در صفوف نیروهای امنیتی کشور نفوذ کرده اند و در گذشته نیز بارها هم سنگران خود را مسموم و یا به قتل رسانده و سپس مهمات و تجهیزات نظامی آن ها را با خوده برده اند.
سخن آخر این که آن گونه پیش بینی می شود سال 2015 سال پر تنش برای ساکنان این کشور خواهد بود. نظر به حوادث و تحولات بوجود آمده دشمنان مردم افغانستان سعی دارند در این سال تمام توان خود را به کار برده و جنگ را سرتاسری نمایند. نشانه هایی هم اکنون وجود دارد که شورشیان قصد دارند که جنگ را از جنوب به سوی ولایت های شمالی بکشانند. بنا براین اگر حکومت و مردم همکاری و اعتماد لازم را نداشته باشند طبیعی است که این به نفع دشمنان خواهد بود. توانایی که مردم محل دارند غیر قابل کتمان است، آن ها می توانند هر گونه تحرکات دشمن را زیر نظر داشته در اسرع وقت به مسئولین امنیتی کشور گزارش بدهند. چنانچه که گفته می شود چند روز قبل از حادثه جرم بدخشان، نمایندگان مردم این موضوع را به اطلاع مسئولین امنیتی کشور رساند بودند.